Klippan

Förskolan Klippan

Förskolan Klippan har en avdelning med plats för ca 18 barn i åldrarna 1-5 år.

Förskolan startade 1988, och ryms under samma tak som Emåkyrkan, centralt beläget i Bodafors.

Det innebär att vi har gångavstånd till bibliotek, sporthall, skog och annan natur.

Vi har egen kokerska, och all mat lagas på plats.

Klippan drivs av Bodafors Frikyrkoförsamling, och har en kristen profilering.

Det innebär att vi förmedlar den kristna värdegrunden, uppmärksammar kristna högtider, ber bordsbön och ger barnen axplock ur Bibelns berättelseskatt.

Precis som på kommunala förskolor utgår verksamheten på Klippan från Läroplan

för Förskolan (Lpfö 18) med alla dess mål och intentioner.

Läroplanen säger bland annat att:

“Utbildningen i förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Den ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn. Utbildningen ska utgå från en helhetssyn på barn och barnens behov, där omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet.”

Vi som arbetar på Klippan vill skapa förutsättningar för att alla ska kunna känna sig trygga, glada och välkomna då de är på förskolan/arbetet och att föräldrar ska känna sig trygga då de lämnar sina barn hos oss.

Den som vill söka barnomsorgsplats hos oss, anmäler det via Nässjö kommuns kö (se mer på www.nassjo.se) och väljer Klippan som önskat alternativ. Avgiften för platsen betalas till kommunen, precis som vid placering på kommunal förskola.

Välkommen att kontakta oss!

Förskolan Klippan

Kapellgatan 4 B